Foredrag med Helge Bringeland

Engasjerende og inspirerende foredrag på klubbkvelden ved vår egen Bekkalokker og dyktige hobbyfotograf Helge Bringeland med visning av vakre natur- og landskapsbilder med fine historier knyttet til bildene.

Foredrag med temaet "Rekreasjons Fotorafering" med Helge Bringeland.
Foredraget "Rekreasjons Fotorafering" med våre egen bekkalokker og dyktige hobby fotograf Helge Bringeland.

Helge er en dyktig og allsidig fotograf på mange områder.

Vi fikk også presentert flotte arkitekturbilder, minimalistiske bilder, og han tok oss med inn i bruken av filter.

Helge Bringeland begynte med fotograferingen i 1983, og jobber til daglig som Elsikkerhetsingeniør i Eviny med en del reisedager i løpet av et år.

I naturen henter han roen, gleden og inspirasjoner ved å komme seg tett på naturen, dyrelivet og makroverden. Ved å ta med seg kamerautstyret, notatblokken og teltutstyret inn i vakre fjellheimer og på toppturer både inn- og utenlands fanger han øyeblikket. Ofte alene.

Helge trives med kamera ute i naturen, og søker de spesielle øyeblikkene som finnes der ute.

På klubbkvelden nå i september var vi så heldige å få være med på en spennende reise til Shetland i vakkert landskap og frodige blomsterenger, følge havsulens blikk der teknologien med øyefokus ble brukt. Nærkontakt med vakre lundefuglen der vi fikk innblikk i en vakker historie med nærhet til dyrelivet. Lundefuglen som plutselig landet få meter fra der Helge lå så stille han kunne.

Ikke tar Helge bare fantastiske bilder, men har også en interessant filosofi bak fotograferingen sin som er veldig inspirerende og spennende å ta del i både for nye og erfarne klubbmedlemmer.

I vår travle samfunn har vi ikke tid til å oppdage alt det vakre som finnes, uttalte Helge. Via fotograferingen blir det tid til å både stoppe opp og bevare øyeblikket for evigheten.

Helge bruker ordet «mindlessness» (tankeløs) når han fotograferer. Med det mener han å slippe alle tanker før han legger øyet til søkeren. Denne stunden er vel så viktig del av bilde, som selve fotograferingen.

Utstillinger er flott måte å vise bilder til et publikum på.

Ved den nye Ishallen og Curlinghallen i Åsane (Kafeterian) henger det i dag et vakkert skogsbilde fra Helges nærområde.

Helge er ikke bare en dyktig fotograf, men sitter også inne med mye kunnskap på det fototekniske.

Han skaper engasjement og debatter, deler kunnskapen sin på sosiale medier som Facebook eller andre arena.

Mye inspirasjon og fantastiske motiver fikk vi presentert på denne klubbkvelden, så anbefaler varmt at du klikker deg inn på portifolioen til Helge. 

Klikk deg inn på linken under for å se det flotte galleriet hans.

Bli mer kjent med Helge Bringeland

Ønsker du å bli medlem av Bekkalokket Fotoklubb kan du klikke deg inn på linken under for mer informasjon.

Bli medlem av Bekkalokket Fotoklubb