Klubbtur til New York høsten 2013

I 2013 arrangerte klubben den mest omfattende fototuren i klubbens historie, og man hadde valgt seg en av verdens mest spennende storbyer: New York. Reisekomiteen som besto av Marit Oset Fagerheim, Janne Lie og Kari Bernardini begynte planleggingen tidlig på året, og datoen ble satt til 12-19. oktober.

Som felles base valgte vi Salisbury Hotel på 57.gate, en meget sentral plassering på Manhattan. 15 medlemmer meldte seg etterhvert på, og komiteen kunne før avreise presentere det faglige programmet, som gikk over tre dager.

Onsdag 16. oktober

Museum of Modern Art (MOMA) Fotoutstillinger. (http://www.moma.org/visit/exhibitions)
International Center for Photography (http://www.icp.org/museum). Middag i Brooklyn, på georgisk restaurant Pirosmani.http://www.pirosmanirestaurant.com/index.html). Her fikk vi fantastisk mat i enorme mengder. Vi hadde med oss syv (!) svære doggybags da vi vaklet ut døren, helt forspiste. En opplevelse!! Møte med Brooklyn Camera Club. Møtet med denne fotoklubben var svært vellykket, og vi fikk en god samtale med likesinnede som vi hadde svært mye til felles med. Vi viste oss frem med en kort bildepresentasjon og en muntlig presentasjon, Og så fikk vi naturligvis servert kaffe og doughnuts, veldig autentisk 🙂  

Torsdag 17.10:
Omvisning i Chinatown med guide fra Museum of Chinese in America (MOCA) Workshop med gatefotograf Steve Hill. Vi møtte ham i Hell’s Kitchen hvor han kom med en teoretisk introduksjon. Så var det ut på gatene i Hell’s Kitchen/Theatre District. Langs 8. og 9. Avenue ble det jaktet på fotomotiver i neonopplyste gater, under Steves kyndige veiledning før vi avsluttet på The Landmark Tavern hvor Steve oppsummerte.

Fredag 18.10:Hasted Kraeutler Gallery, utstilling av Nick Brandt, fantastiske Afrikabilder.

I tillegg til det faglige programmet fikk vi oppleve Columbus Day-paraden 14. oktober, med 35 000 deltakere og 1 million tilskuere på 5th Avenue. Oppsummert: New York er en av verdens beste byer for gatefotografering, og det ble tatt svært mange gode bilder denne uken. Det blir nok ikke siste tur til New York for de som var med!