Foredragsholdere

Årlig inviterer Bekkalokket Fotoklubb forskjellige foredragsholdere til klubbkvelder eller faglige aktiviteter

Vi håper at vår hjemmeside kan være til stor inspirasjon, glede, nytte og skape engasjement. Ikke bare for klubbens medlemmer, men også for andre foto og video interesserte.

I Bekkalokket Fotoklubb tror vi på at mangfoldet av visuell kunst kan være nøkkelen til å uttrykke våre kreative tanker sammen med andre bekkelokkere, og profesjonelle fotografer og videoprodusenter.

Derfor ønsker vi også nå å invitere våre medlemmer til mer å utforske en ny dimensjon av historiefortellinger gjennom videoproduksjon. Dette gjelder enten du er en etablert fotograf eller en nybegynner.

Bli med oss og utforsk den spennende reisen fra fotografi til film i Bekkalokket Fotoklubb

Velkommen til Bekkalokket Fotoklubb, hvor vi feirer mangfoldet av visuell kunst sammen.

Skap magiske øyenblikk som varer evig sammen med andre bekkalokkere.

Som fotografer deler vi alle en felles lidenskap for å fange øyeblikk, og formidle historier gjennom våre bilder.

Enten du er en erfaren fotograf eller en nybegynner er det alltid rom for å utvikle ferdighetene dine og la deg inspirere av de beste i bransjen.

Vi er en aktiv fotoklubb i Bergen med et inkluderende foto - og filmmiljø både for amatører og profesjonelle fotografer.

Bekkalokket Fotoklubb har i en årrekke vært stolt arrangør av ulike foredrag som blir gjennomført i vårt klubblokale sentralt i Bergen, via Zoom eller gjennom spennende inspirasjonshelger med profesjonelle fotografer fra Norge og ute i verden.

Profesjonelle foredragsholdere og fotografer har ofte en fascinerende reise å fortelle

Gjennom deres foredrag deler de personlige historier om deres reiser, prosjekter og utfordringer.

Dette kan være svært inspirerende for våre klubbmedlemmer. Det kan motivere dem til å utforske nye horisonter innen fotografi og video, og ta på seg spennende prosjekter som fotoutstillinger eller lanseringer av fotobøker.

1. Lær fra de beste

2. Inspirerende historier

3. Nettverksmuligheter

4. Holde deg opptatt

5. Utvide dine horisonter

Når du som klubbmedlem deltar på våre foredrag med profesjonelle fotografer og videoprodusenter får du muligheten til å lære fra ekspertene.

De har brukt år på å utvikle sine ferdigheter, og har en dyp forståelse av fotografiets kunst og vitenskap.

Du vil kunne dra nytte av deres kunnskap, erfaring og innsikt. Alt fra komposisjon og belysning til kamerateknikk, og bildebehandling for å nevne noe.

Hva vi kan lære fra profesjonelle fotografer

Å være fotograf handler ikke bare om å trykke på utløserknappen. Det handler like mye om å stadig utvikle seg, utforske nye ideer og la seg inspirere av de beste.

Bekkalokket Fotoklubb tror på kraften av læring og deling. Derfor er samarbeidet med profesjonelle fotografer en hjørnestein i vår tilnærming.

Her er noen uvurderlige lærdommer som andre fotografer kan hente fra fotograf mesterne:

- Kreativitet og innovasjon

Det å være en kreativ fotograf eller videoskaper krever at man tenke utenfor "boksen".

Profesjonelle fotografer er eksperter på å bringe unike ideer til liv. Lær ved å utforske deres porteføljer, og høre dem fortelle om kreative prosesser. Dermed kan vi andre fotografer lære å utfordre egne grenser, og finne nye måter å fortelle historier gjennom bilder på.

- Historiefortelling gjennom bilder

De er er ikke bare tekniske eksperter de profesjonelle fotografene. De er også dyktige historiefortellere.

Læringen her handler om å forstå hvordan man fanger unike øyeblikk, og formidler historier gjennom bilder. Dette er spesielt relevant for medlemmer av Bekkalokket Fotoklubb hvor vi setter pris på kunsten å fortelle visuelle historier.

- Lidenskap og dedikasjon gjennom fotografering

Å lykkes som fotograf krever ikke bare talent, men også en stor prosjon lidenskap og dedikasjon. Gjennom å høre profesjonelle fotografer dele sine egne reiseerfaringer og utfordringer kan andre fotografer finne inspirasjon til å overvinne hindringer, og fortsette å forfølge sin lidenskap for fotografering.

- Mestring av fotografering

Profesjonelle fotografer og videoprodusenter er mestere av sitt håndverk.

Gjennom å studere deres arbeid og deltagelse på våre foredrag og workshops kan klubbens fotografer forbedre sine egne tekniske ferdigheter. Enten det er belysningsteknikker, kamerateknologi eller bildebehandling har profesjonelle fotografer ofte en dybde kunnskap som kan løfte fotografering til nye høyder.

- Kritisk selvrefleksjon

Profesjonelle fotografer og videoskapere er ikke redd for å evaluere sitt eget arbeid kritisk.

Dette innebærer å erkjenne svakheter, lære av feil og stadig forbedre seg. Dette aspektet av selvransakelse er en viktig lærdom for alle fotografer, som ønsker å utvikle seg og vokse i sitt håndverk. De å kunne ha en egen mentor for læring og utvikling kan være veldig til nytte for deg som ønsker å bli en bedre fotograf eller videoskaper.

Bli kjent med mange av våre foredragsholdere i Bekkalokket Fotoklubb

Å være fotograf eller videoprodusent handler ikke bare om å trykke på utløserknappen.

Det handler også om å stadig utvikle seg, utforske nye ideer og la seg inspirere av de beste.

Bekkalokket Fotoklubb ønsker å være mer enn bare en fotoklubb.

Vi ønsker å være et kreativt fellesskap innen fotografi og video.

Vi oppfordrer våre medlemmer til å dykke inn i verden av fotografi og videoproduksjon, dele sine kreative reiser med resten av klubben for å lære av hverandre

Naturfotograf Magnus Reneflot kommer på klubbkvelden 21.03.2024

Gjennom 10 år har naturfotograf Magnus Reneflot vært festivalsjef for nordens største naturfotofestival, Norsk Naturfotofestival, som han startet i 2014. Festivalprogrammet holder høyt internasjonalt nivå, med foredragsholdere av internasjonal størrelse.

Magnus Reneflot har vært i fotobransjen siden midten av 1970, og er genuint opptatt av naturen, og forsøker gjennom sine bilder å inspirere til å gå mer ut i naturen. Han slår et slag for kortreist og og kreativ foto med mye humor, og er hele tiden på jakt etter former og linjer.

Magnus er en ettertraktet kurs- og workshop-holder, og hatt flere utstillinger i inn og utland. I 2019 gav Magnus ut boken «Fotorefleksjoner». En bok som lar oss bli inspirert av å se motivene rundt oss på en ny og spennende måte.

Under Norsk Naturfotofestival i 2017 ble Magnus utnevnt til æresmedlem av Norske Naturfotografer(NN), for sitt arbeid for både foreningen og naturfotografiet generelt.

Norske Naturfotografer ble stiftet i 1976, og har siden den gang arbeidet for å fremme naturfotografiets seriøsitet og anseelse overfor fagmiljøer og publikum.

Magnus Reneflot - Æresmedlem i Norske Naturfotografer

Foto: Magnus Reneflot

Noen av våre foredragsholdere i Bekkalokket Fotoklubb

På denne siden vil det komme mer informasjon om våre foredragsholdere.

Agnete Brun

Kommer på høsten`s inspirasjonshelg 10.-11.11.2023

Komite for Faglig Utvikling i Bekkalokket Fotoklubb har gleden av å invitere alle bekkalokkere til spennende og lærerik inspirasjonshelg.

Bli kjent med anerkjente fotograf og foredragsholder Agnete Brun, en av Norges mest anerkjente portrettfotografer.

Agnete Brun regnes som en av Norges beste portrettfotografer, og har fotografert utallige norske politikere, kunstnere og kulturpersonligheter.

I 2001 fikk Agnete Brun tildelt Fotografprisen, Norges Fotografiforbunds hederspris.

Prisen, som deles ut hvert andre år, er den høyeste ære en norsk fotograf kan tildeles.

Agnete Brun tildelt Fotografprisen 2001

Om Agnete Brun

Inspirasjonshelg høsten 2023 med Agnete Brun, og flere kjente fotografer for læring og inspirasjon. Arrangør Bekkalokket Fotokubb.
Aurora Fotograf Agnete Brun
Inspirasjonshelg høsten 2023 med Agnete Brun, og flere kjente fotografer for læring og inspirasjon. Arrangør Bekkalokket Fotokubb.
Marion Ravn Fotograf Agnete Brun

Bjørgulf Brevik

Bjørgulf tok oss med på ei reise i urban, minimalistk og abstrakt fotografering, i spedd ein god dose fotofilosofi og betrakningar.

Alister Benn

Vinner av en rekke internasjonale priser, og grunnlegger av websiden "Expressive Photography".

Alister har en unik blanding av kunstnerskap, teknologi, ydmykhet og åpenhet. Anbefaler varmt å klikke deg inn på linken under for å bli mer kjent med hva han står for, og hvordan han jobber som fotograf.

Marit Hovden

Bergenske fotografen Marit Hovden viser bilder og fortelle om sin makrofotografering. Marit er kjent for sin kreative dråpefotografering.

ArashTaheri

Som konsertfotograf er Arsh Taheri i særklasse, og har fotografert hundrevis av artister både innenlands og internasjonalt.

Fotografier har de egenskaper at de på kort tid kan fortelle en omfattende historie, og er de sterke nok vil de bli husket. Ikke bare bildet alene, men som formindler av budskap.

Hien Lam

Workshop i videofilming og redigering. Var også en av foredragsholderne på Nasjonalt Film og Fototreff 2022 i Bergen.

Eivind Senneseth

I kundelisten finner vi NRK, TV2, Dagbladet, Bergens Tidende, VG, NTB Scanpix, Nationen, Fagbladet, Tekna og flere kjente bedrifter.

Spesialiteten er lyssatte miljø portretter og hverdagsøyeblikk observert med herlig, lun humor. Eivind har tatt de flotte promo bildene til serien for NRK, "110". I serien får seerne gjennom bli kjent med Bergen Brannvesen på innsiden.

Eilif Stene

Helge Bringeland

Foredrag med temaet "Rekreasjons Fotorafering" med Helge Bringeland.

Foredragsholdere på Nasjonalt Film og Fototreff 2022

Bekkalokket Fotoklubb hadde den store glede å invitere til "Nasjonalt Film og Fototreff 2022".

Årlig arrangeres det lærerike, inspirerende og sosiale nasjonale film og fototreff i samarbeid med NSFF (Norsk Selskap For fotografi) og CEWE.

Et møtested for medlemmer fra alle NSFF-tilknyttede klubber over hele landet. Ved å komme sammen med andre entusiaster skapes det en helt egen atmosfære med både profesjonelle – og amatørfotografer. En flott mulighet til å knytte kontakter i et bredt spekter av interesser innen film og foto.

Nasjonalt Film og Fototreff 2022

Våre aktiviteter

Blogg

Utstillinger og prosjekter