Bli kjent med naturfotografen Torjan Haaland

Foredrag med hobby - og eventyrfotografen Torjan Haaland 25.04.2024

På klubbkvelden 25.april er vi veldig heldige å få besøk av engasjerte hobby - og naturfotografen Torjan Haaland fra Ålvik i Hardanger. Torjan har stor lidenskap for naturen, dyrelivet og stjernehimmelen.

Stilen er løs og flytende, og han prøver å være ute så mye som mulig.

Torjan er en eventyrer som er vant til å reise på jakt etter interessante steder, og landskap. "I Norge tror jeg vi er ganske heldige, for man trenger ikke reise langt med kollektivtransport for å komme seg utenfor byene og utforske naturen". Det sier Torjan i et intervju med Olympus Passion Inspiration Photography Magazine i 2021.

Passion for outdoor and wildlife photography - Interview with Torjan Haaland

Bli med oss på en uforglemmelig kveld med inspirasjon, kunnskap innen fotografi og video

Hobby - og eventyrfotografen lar seg ikke begrense til en spesifikk sjanger inne fotografering. Hans lidenskap strekker seg over et bredt spekter av motiver og stiler.

I tillegg til å utforske de vidstrakte landskapene, så utforsker han også det mikroskopiske universet gjennom makrofotografering. Han vil her dele med oss det spesielle med makro fotografering hvor selv de minste detaljer i naturen blir forvandlet til vakre kunstverk.

Torjan har ekstra stor lidenskap for nattfotografering enten det gjelder å fange melkeveien, nordlyset eller bare noen vakre stjernestier.

For dere som ikkje kjenner så godt til Bekkalokket Fotoklubb, så er vi en aktiv fotokklubb i Bergen med et inkluderende foto - filmmiljø både for amatører og profesjonelle fotografer.

Enten du er en erfaren fotograf eller en nybegynner i bekkalokket med interesse for visuell kunst er du hjertelig velkommen til å høre på foredraget til Torjan Haaland.

I løpet av kvelden vil Torjan ta oss med på en spennende reise gjennom fotografier. I tillegg til å inspirere oss med sine unike historier og erfaringer, vil han også gi oss et glimt av den tidkrevende prosessen bak produksjonen av video og time-lapse.

Vi vil få høre om hvordan han har utviklet seg som fotograf, og veien han har gått for å komme der han er i dag. Det er tidkrevende å lage video og Time- lapse. Her vil han også dele sine erfaringer, og gi nyttige tips og råd til oss.

YouTube Kanal

Torjan er aktiv på ulike sosiale medier, og har sin egen YouTube kanal.

https://www.youtube.com/@TJPhotography

På YouTube kanalen og hjemmesiden hans kan du la deg bli inspirert av både:

  • vblogger
  • time-lapses
  • film

Vlogg

Videoblogg(vlogg) er en form for blogg hvor video benyttes som media, i motsetning til «ordinære» blogger der tekst og bilder blir brukt.

Time-lapse

Time-lapse er stillbilder tatt med et gitt intervall som settes sammen til en video.  Dette gir illusjonen av at tiden går fortere, og man kan se bevegelser som ellers ikke er synlig med det blotte øyet.

Bi medlem

Våre foredragsholdere