Foredrag med naturfotograf Magnus Reneflot

Naturfotograf Magnus Reneflot kommer på klubbkvelden 21.03.2024

Gjennom 10 år har naturfotograf Magnus Reneflot vært festivalsjef for Nordens største naturfotofestival, Norsk Naturfotofestival. Festivalen startet han i 2014. Festivalprogrammet holder høyt internasjonalt nivå med kjente foredragsholdere både nasjonalt og internasjonalt.

Hennes Majestet Dronningen var til stede ved 10-års markeringen av Norsk Naturfotofestival. Rådhusteatret i Ski.

H.M. Dronningen til Norsk Naturfotofestival

Festivalen arrangeres årlig i begynnelsen/midten av mars. Den omfatter forelesninger, film- og bildevisninger samt utstillinger.

Norsk Naturfotofestival 2024

Magnus Reneflot er bosatt i Ski utenfor Oslo, og har vært i fotobransjen siden midten av 1970. I 29 år har Magnus blant annet jobbet ved laboratoriet til Kodak i Norge Han er genuint opptatt av naturen. Gjennom sine bilder forsøker han å inspirere til å gå mer ut i naturen. Han slår et slag for kortreist, kreativ foto med mye humor, og er hele tiden på jakt etter former og linjer.

Magnus er en ettertraktet kurs- og workshop-holder, og hatt flere utstillinger i inn og utland. I 2019 gav Magnus ut boken «Fotorefleksjoner». En bok som lar oss bli inspirert av å se motivene rundt oss på en ny og spennende måte.

Æresmedlem av Norske Naturfotografer(NN)

Under Norsk Naturfotofestival i 2017 ble Magnus utnevnt til æresmedlem av Norske Naturfotografer(NN), for sitt arbeid for både foreningen og naturfotografiet generelt.

Norske Naturfotografer ble stiftet i 1976. Foreningen har siden den gang arbeidet for å fremme naturfotografiets seriøsitet, og anseelse overfor fagmiljøer og publikum.

Magnus Reneflot - Æresmedlem i Norske Naturfotografer

Ski Miljøpris til Magnus Reneflot

Innsatsen til Magnus i Norsk Naturfotofestival har blitt lagt merke til. Dermed også hans evne til å skape lokalt engasjement.

I forbindelse med utdelingen uttaler Magnus at for han handler det om å formidle naturen, og vise hvilke fantastiske verdier vi forvalter.

I 2014 mottok han Ski kommunes "Miljøvernpris 2014"

Komiteen begrunner årets tildeling på følgende måte:

"”Årets kandidat til Miljøvernprisen har vist oss det spektakulære og det verdifulle i den nære naturen. I mange år har han vært nysgjerrig, søkende og har med alltid åpne øyne formidlet det vakre og det unike i naturen vi har rett utenfor døra. Og dermed gjort det tydelig for oss andre i Ski hvilke verdier vi faktisk forvalter.”

Foto: Magnus Reneflot

Våre foredragsholdere