Bekkalokket Fotoklubb i Praha 2006

 

Det var 17 personer med tilknytning til Bekkalokket som forventningsfullt dro på fototur til Praha, hovedstaden i Tsjekkia. Flyet gikk tidlig, så det var nok ikke alle som var like våkne på veien med fly over fjellet. Etter ett kort stopp i Oslo, med frokost og kaffe, så begynte vi å kvikne til, og flyturen til Praha føltes kort og forventningene steg i takt med at reisehåndbøkene ble utforsket.

Første oppdrag etter landing, var å skaffe penger og skyss til hotellet. Etter at alle var kommet vel fram, så begynte den lange prosessen med å få utdelt rom og få nøkler. Vi hadde en bestilt en guidet tur samme dag som vi kom ned.


Været så ut til å være ustabilt, og det ble det. Paraplygateselgeren, hadde nok en omsetningstopp den dagen. På slutten var det kun få som ikke hadde kapitulert og gått på puben. Vi hadde et lite forspill før vi skulle på båttur senere på kvelden. Det ble et lystig lag, som gikk for å spise middag på ”jazzbåten”. Høy og langvarig jazzmusikk og en vinkjeller bestående av to viner, en hvit og en rød. 

Lørdagen var satt av til fototur på egenhånd. Det ble små grupper som gikk for å få med seg severdighetene som det ikke mangler av i Praha. Ikke like lett å få med seg alt, for byen er stor og severdighetene mange og man er ikke alene. Det er utrolig mange turister som beveger seg rundt om i Praha.

Halvparten av reisefølget hadde bestilt billetter til Operaen på kvelden. Barbereren i Sevilla var stykket, og det ble en stor opplevelse. Operaen i Praha er en veldig vakker bygning, både på utsiden og ikke minst på innsiden. Resten av flokken gikk for å spise middag, og vente på de musikkglade.

For enkelte ble lørdagskvelden satt av til nattfotografering i Prahas gater.

Søndagen begynte som lørdagen med fototur på egenhånd eller i små grupper.

Vi hadde en felles event denne dagen og det var middag på en av Prahas eldste restauranter. Vi fikk bra oppvartning av stedes eier og fikk forklart historier og ikke minst veldig god mat i stemningsfulle lokaler. Tempelriddere skulle visst også ha vært innom, dog ett par hundre år før oss.

 

Slutter med et godt ordtak for alle som skal skrive fra en tur. ”Alle synes det hadde vært en fin tur”. Det blir nok ikke siste gang Bekkalokket Fotoklubb drar på tur langt av gårde, og kanskje er det ikke lenge til neste gang, vi feirer 30 år i 2007.........

Bergen 14.06.2006