Fotoforedrag med naturfotograf Eilif Stene

I høst holdt vår egen bekkalokker og profesjonell naturfotograf Eilif Stene et flott foredraget med tittelen "Fra kalde kyster til prærien"

Det er alltid veldig hyggelig når dyktige og anerkjente naturfotografer kan komme å holde fotoforedrag for klubbens medlemmer. Vi holder til i Nordnes bydelshus i Bergen, og møtes der hver torsdagskveld.

Fint og inspirerende er det også å se tilbake på aktiviteter og klubbkvelder, som på denne kvelden med Eilif Stene. Spennende å få lov til å være med å se og høre fra to vidt forskjellige miljøer og verdensdeler. Svalbard, den arktiske øygruppa i kalde nord med uendelig med uberørt, rå villmark, og Yellowstone Nasjonalpark (USA) med ville fjell, skoger, fossefall, innsjøer, varme kilder og et rikt dyreliv.

Eventyrreisene til Svalbard og Yellowstone

Det å få høre historiene bak de flott bildene formidlet med et engasjerende og humoristisk blikk er fantastisk på mange måter både for amatører -og profesjonelle fotografer.

Eventyrreisen sammen med naturfotografen og gode venn Roger Brendhagen startet i Las Vegas, og videre til Grand Canyon i Arizona med kursen mot Yellowstone Nasjonal Park.

Spennende å få høre om alle møtene med den store bisonen, og minnerike naturopplevelser tett på det mangfoldige dyrelivet og naturen. Bisonen er det største nålevende landpattedyret i både Amerika og Europa med få fiender.

Eilif sitter inne med veldig mye kunnskap om dyrelivet og naturen. Vi fikk høre om isbjørnens rike i kalde nord, og geysiren Old Faithful i Yellowstone som blåser ca. hvert 90. minutt. Geysirer er termiske varmekilder. Isbjørnen er den største av verdens bjørnearter. De er også verdens største landlevende rovdyr, og voksne hanner veier vanligvis 300-600 kilo, men kan bli opptil ca. 800 kg. Hunner blir ca. halvparten så tunge som hanner.

Det ble også møte med en rekke andre ville dyr som svartbjørnen, grizzly, ville hester, wapiti(kjent som Eik og minner om hjortedyr) med flere.

Mange gode tips denne kvelden også både på det fototekniske, og hvordan man kan ta godt vare på alt fotoutstyret, og ikke minst i forhold til hva som er lurt å ha med seg på denne type fotoreise.

Naturfotografering handler mye om å skape sine egne muligheter, bruke ulike fotografiske teknikker - og utstyr. Klare å se motivet i miljøet, vente på det rette øyeblikket, lyset og fange stemningen og budskapet man ønsker å formidle via fotografiet. Uforutsigbare dyr beveger seg raskt, og er noen av de mest utfordrende motivene å fotografere. Alt som er nemdt her mestrer Eilif med glans etter mange år med fotografering.

Svalbard
Svartbjørnen, Yellowstone National Park (USA)

Fotografen Eilif Stene

Fotograferingen med speilreflekskamera startet i 1975. Planen var å bli pressefotograf, men interessen for lydteknikk tok overhånd på slutten av 70-tallet. Siden 1981 har Eilif jobbet profesjonelt med lydteknikk/lyddesign for en rekke kjente norske artister, men også som profesjonell fotograf både i inn - og utlandet.

Lidenskapen for fotograferingen har alltid vært der, og Eilif har de siste 5 årene jobbet 50/50 som lydteknikker og profesjonell fotograf.

I 2005 ble Eilif Stene Foto etablert med i dag både foto- og printstudio i Bergen.

Eilif har avholdt en rekke fotoutstillinger der bilder er innkjøpt av både offentlige etater, kontorer, kunstforeninger og private.

Han er også holdt mange foredrag, kurs og workshop.

Eilif er også en veldig dyktig kunstfotograf, og har hatt en rekke utstillinger forskjellige steder i Norge. Kan her nevnes en av de siste utstillingene "Drømmespinn" på Galleri Lotus (Bergen) i 2022. Et samarbeid med billedkunstner Connie Norstrand. De jobber med såkalt composite, en blanding av foto og billedkunst.

"AERIALIS" er en fantastisk flott serie landskapsfotografier fra Island fotografert fra helikopter i 2017 med salgsutstilling i Grieghallen.

Navnet Aerialis kommer fra AERIAL. Kan forklares med "sett fra luften" og is for Island.

Motivene er hovedsaklig fra sør-kysten, Vatnajökull og områdene rundt isbreen.

Ønsker du å bli medlem av Bekkalokket Fotoklubb eller bli mer kjent med Bekkalokket Fotoklubb kan du klikke deg inn på linkene under for mer informasjon.

Bli medlem i Bekkalokket Fotoklubb

Program for Våren 2023

Medlemsfordeler via NSFF (Norsk Selskap For Fotografi)