Foredag med Magnus Reneflot 21.03.2024

Naturfotograf Magnus Reneflot kommer på klubbkvelden 21.03.2024

Gjennom 10 år har naturfotograf Magnus Reneflot vært festivalsjef for Nordens største naturfotofestival, Norsk Naturfotofestival. Festivalen startet han i 2014. Festivalprogrammet holder høyt internasjonalt nivå med kjente foredragsholdere både nasjonalt og internasjonalt.

Hennes Majestet Dronningen var til stede ved 10-års markeringen av Norsk Naturfotofestival. Rådhusteatret i Ski.

H.M. Dronningen til Norsk Naturfotofestival

Festivalen arrangeres årlig i begynnelsen/midten av mars. Den omfatter forelesninger, film- og bildevisninger samt utstillinger.

Norsk Naturfotofestival 2024

Magnus Reneflot er bosatt i Ski utenfor Oslo, og har vært i fotobransjen siden midten av 1970. I 29 år har Magnus blant annet jobbet ved laboratoriet til Kodak i Norge Han er genuint opptatt av naturen. Gjennom sine bilder forsøker han å inspirere til å gå mer ut i naturen. Han slår et slag for kortreist, kreativ foto med mye humor, og er hele tiden på jakt etter former og linjer.

Magnus er en ettertraktet kurs- og workshop-holder, og hatt flere utstillinger både i inn - og utland.

I 2019 gav Magnus ut boken «Fotorefleksjoner». En bok som lar oss bli inspirert av å se motivene rundt oss på en ny og spennende måte.

Ski Miljøpris til Magnus Reneflot

Innsatsen til Magnus i Norsk Naturfotofestival har blitt lagt merke til. Dermed også hans evne til å skape lokalt engasjement.

I forbindelse med utdelingen uttaler Magnus at for han handler det om å formidle naturen, og vise hvilke fantastiske verdier vi forvalter.

I 2014 mottok han Ski kommunes "Miljøvernpris 2014"

Komiteen begrunner årets tildeling på følgende måte:

"”Årets kandidat til Miljøvernprisen har vist oss det spektakulære og det verdifulle i den nære naturen. I mange år har han vært nysgjerrig, søkende og har med alltid åpne øyne formidlet det vakre og det unike i naturen vi har rett utenfor døra. Og dermed gjort det tydelig for oss andre i Ski hvilke verdier vi faktisk forvalter.”

Foto: Magnus Reneflot

Foredrag med naturfotograf Magnus Reneflot hos Bekkalokket Fotoklubb  21.03.2024.
Foredrag med naturfotograf Magnus Reneflot hos Bekkalokket Fotoklubb  21.03.2024.
Foredrag med naturfotograf Magnus Reneflot hos Bekkalokket Fotoklubb  21.03.2024.

Våre foredragsholdere