Reiseskildring fra høstens fototur til Dublin

Endelig ble det utenlandstur på oss igjen i høst, og glade bekkalokkere kunne reise til Dublin i Irland med sin spennende kultur, rike historie og ulike attraksjoner å velge mellom.

(Arrangør: Turkomite i Bekkalokket Fotoklubb)

Våre utenlandske fototurer er mykje meir enn berre fotografering. Reisene skaper unike moglegheiter til å utforske verden gjennom linsa, samstundes som vi har det veldig kjekt sosialt. Ved å bli med Bekkalokket Fotoklubb på reiser enten det er innenlands - eller utenlands blir du ein del av vårt fellesskap, som deler lidenskapen for å fange augneblink der kvart bilete er ei historie og kvart medlem er ein del av eit fantastisk kapittel.

Vi håper denne reisereportasjen frå Turkomiteen i Bekkalokket Fotoklubb kan gi inspirasjon, og engasjement for klubbens medlemmer, men også for alle andre fotointresserte.

Utforsk Dublin gjennom vårt innlegg her, og la deg bli inspirert til å bli med på neste eventyr med Turkomiteen i Bekkalokket Fotokubb. Vi oppfordrer nye medlemmer til å delta på vår spennende fotoreiser, og oppleve magien som berre fotografi kan formidle. Ein veldig fin anledning også til å bli bedre kjent med andre klubbmedlemmer.

10 forventningsfulle sjeler møtte opp på Flesland Flyplass torsdag ettermiddag 7. september til direktefly Bergen - Dublin. 

Alle budde på Hotell Zanzibar Locke like ved elva Liffey.  

Hotellet er nytt. Det har god standard, og ligger midt i sentrum av Dublin. 

Bekkalokker Terje Bergesen møtte oss på hotellet fredag morgon der vi planla dagen.

The Spire of Dublin (The Monument of Life)

Første stoppested er "The Spire of Dublin" (også kalt "The Monument of Life)" med sitt imponerande 120 meter høgt spir. 

Bombingen av Nelson-søylen i Dublin i 1966 etterlot eit gapende hull i O'Connell Street i hjertet av Dublin sentrum, då den ble sprengt i grus i mars 1966 i ein kraftig eksplosjon.

Det keiserlege monumentet hadde hatt tilsyn med Dublins hovedgate siden 1809, og trengte plutseleg ein erstatning. Først 37 år seinare vart hullet etter bominga endeleg fylt igjen. Grunnsteinen til Nelson-søylen ble lagt av hertugen av Redmond, lordløytnant av Irland februar 1808. Søylen ble reist og ferdigstilt i 1809.

Thomas Kirk-skulpturstatuen av Nelson ble plassert på toppen. Thomas Kirk var en irsk billedhugger. Pillaren vart raskt eit midtpunkt i Dublin som byens befolkning brukte som møtested, og vart også endestasjon for trikker og etter kvart busser.

Ein internasjonal konkurranse vart lansert i 1998, og potensielle deltakere vart fortalt:

«Monumentet skal ha en vertikal vekt, en elegant struktur av moderne design fra det 21. århundre, som skal forholde seg til kvaliteten og skalaen til O'Connell Street som representert av sent. 1700- og tidlig 1900-talls arkitektur."

Vinneren av konkurransen ble Ian Ritchie Architects, eit London-basert firma.

Kvifor er det så spesielt for fotografer å fange "The Spire of Dublin" gjennom linsa?

For bekkalokkere på spanande fototur til pulserande Dublin reprensenterer "The Spire of Dublin" ikkje berre eit imponerande fotografisk motiv, men ein ypperleg sjanse til å utvide vår forståing av fotografi som kunstform, og samstundes lære av kvarandre.

1.Arkitektonisk eleganse:

Eit mesterverk av moderne arkitektur. Søylen som strekker seg mot himmelen fanger oppmerksomheita med sin enkle, men kraftige struktur. Fotograferinga gir moglegheiter til å utforske linjer, former og kontraster, som gjer dette monumentet interessant å fotografere.

2. Spill med lyset:

Lyset har stor betydning i fotografier, og gir fantastisk moglegheit til å eksperimentere med lysets skiftende nyanser gjennom dagen. Soloppgong og solnedgong gir spesielt dramatiske effekter på monumentet, og vi kan fange unike augneblink når sollyset danser langs spirens struktur.

3. Urban kontrast:

Plassert midt i Dublins bykjerne representerer søylen ein fascinerende kontrast til den omkringliggende arkitekturen. Via fotograferinga kan vi fange dynamikken mellom det moderne monumentet og dei historiske bygningene rundt, samt skape bileter som formidler byens mangfoldigheit og utvikling.

4. Perspektivutfordringer:

Fotografering av "The Spire of gir også utfordringer når det gjelder perspektiv og komposisjon. Å eksperimentere med ulike vinkler og synspunkter kan resultere i bileter som ikkje berre dokumenterer, men også tolker monumentets betydning på ein personleg måte.

5. Samfunnsengasjement:

Monumenter som "The Spire of Dublin" er ofte steder for samfunnssamling og engsjement. Fotografier fanget under arrangementer eller i samspel med lokalsamfunnet kan formidle ei djupare historie og fange augenblikket av fellesskap og delt glede.

Byguiding i Dublins gater og besøk til "The Book of Kells"

Etter besøket ved "The Spire of Dublin" gjekk turen vidare gjennom byen med god guiding av bekkalokker Terje Bergesen.

Vi gjekk innom Trinity College, og The Book of Kells. Mange av oss tok turen hit seinare til dette berømte biblioteket.

Trinity College er Irlands eldste universitet, og heimen til det verdensberømte manuskriptet frå 900-tallet, "Book of Kells". Eit manuskript som illustrer dei fire evangeliene i Det nye testamentet. Manuskriptet er fylt med utsmykkede latinske tekster og illustrasjoner.

 Trinity College Dublin

"The Book of Kells" som er utstilt på Trinity College i Dublin er ikkje berre eit historisk mesterverk, men også ei spanande reise for oss som fotografer. Som fotografer kan vi fange den spesielle atmosfæren, og den rike arven som stråler ut frå kvart einaste hjørne.

Formiddags`stoppet tok vi på O`Donoghues pub med div. testing av lokale varer. Dette er bl.a. The Dubliners sin stampub. 

Litt fotografering vart det òg tid til innimellom. 

The Brewster pub

Om ettermiddagen ble det sosialt treff for alle med middag på The Brewster pub, - Den eldste puben i Dublin. 

Lørdag formiddag hadde vi «fri» til å gjere som vi ynskte.  

Nokon av oss besøkte bl.a. fotomuseumet.  

The Dart, til Howth

Etter lunsj tok vi lokaltoget, The Dart, til Howth.   

Fin tur på piren i nydeleg ver. 

Restaurantbesøk til Aqua Restaurant

Middag om kvelden på Aqua Restaurant. Flott restaurant med fantastisk mat og nydeleg solnedgang.  

Aqua Restaurant

Irish Museum of Modern Art

Søndag besøk til Irish Museum of Modern Art (også kjent som IMMA). Veldig bra! 

IMMA er Irlands ledende nasjonale kunstmuseum for innsamling og presentasjon av moderne - og samtidskunst.

Irish Museum of Modern Art

Noen minner frå høstens fototur til Dublin

Takk til Terje for at du guida oss gjennom disse flotte og minnerike dagene i Dublin! 

Retur tilbake til Bergen om ettermiddagen. 

Turer vi har vert på

Meld deg inn i Bekkalokket Fotoklubb

Medlemsfordeler

Program